Banner

Ce este folia pentru geam?

"Folia pentru geam este un termen de uz general.
• Folia se combate cu căldura
• Folia micşorează decolorarea completă
• Folia separă lumina
• Folia contribuie la confort şi economie
• Folia sporeşte siguranţa
• Folia îmbunătăţeşte aspectul exterior
• Folia rapid şi uşor se instalează


Compania MADICO (SUA) produce toate tipurile de peliculă pentru geamuri pentru diferite încăperi şi auto:
- de tonare şi protecţie solară,

- de protecţie,
- de economisire a energiei,
- speciale.
Numărul total de tipuri de folii fabricate este mai mult de 100. La baza fiecărui tip de peliculă stă poliesterul (denumirea naţională – lavsan) component sintetic macromolecular. Acest material are o transparenţă foarte mare, dar datorită tehnologiilor moderne el poate fi colorat în orice culoare pentru a reflecta lumina "ca oglinda" sau invers pentru a crea dispersiunea luminii fără lucire.

Toate foliile într-o oarecare măsură au funcţia de protecţie. La lovirea sticlei acoperită chiar cu cea mai subţire peliculă, la explozie sau în momentul unui vînt puternic sticla se crapă dar nu se împrăştie: cioburile de sticlă vor rămîne pe peliculă. Ele nu se vor împrăştia prin toată încăperea şi nu vor trauma persoanele aflate în ea. Amintiţi-vă de dungile de hîrtie pe care le lipeau pe geamuri în formă de cruce în trecut – orice peliculă îndeplineşte rolul acestor dungi de hîrtie cu mult mai bine şi în acelaşi timp nu înrăutăţeşte aspectul interior şi cel exterior al geamului.
Toate tipurile de peliculă asigură protecţia împotriva razelor ultraviolete (coeficientul de absorbţie fiind de la 96%). Acest fapt asigură protecţia mobilierului şi spaţiilor interioare. Pe lîngă aceasta toate tipurile de peliculă asigură o rezistenţă mai îndelungată la distrugerea sticlei la temperaturi ridicate. De exemplu, în caz de incendiu, sticla acoperită cu folie nu se va distruge mai tare decît cea neacoperită. În încăpere se va limita trecerea aerului din exterior, ceea ce împiedică dezvoltatea unui incendiu.
Tuturor tipurilor de folii li se atribuie proprietăţile antistatice: acestea la rîndul său nu acumulează energia statică. În mod corespunzător, în încăpere nu se vor acumula rezerve de energie dăunătoare pentru sănătate. De sticlă nu se va atrage praful, respectiv nu se va înrăutăţi aspectul interior/exterior şi transparenţa geamului şi nu va fi necesară spălarea atît de deasă a acestora.
Majoritatea tipurilor de folii, în special, sînt metalizate şi nu pot fi folosite pentru protejarea geamului împotriva spionajului – emiterea undelor telefoanelor radio, faxurilor, computatoarelor, etc. La străbaterea prin sticlă acoperită cu aşa peliculă radiaţia electromagnetică se micşorează şi este practic imposibilă.
Şi în sfîrşit, toate tipurile de folii asigură protecţia împotriva zgomotului. Gradul de protecţie depinde de grosimea peliculei.