Banner

Scopurile şi obiectivele privind utilizarea foliilor antiefracţie

- reduc schimbul de căldură prin geam;
- reflectă 99% din radiaţia UV şi protejează interiorul de decolorare;
- protejează de jaf (în zeci de ori măreşte timpul de pătrundere prin geam în încăpere);
- nu permit împrăştierea cioburilor de sticlă spartă.

 

Avantajele foliilor de protecţie

Pelicula de securitate de tipul GLASS-GARD transformă sticla obişnuită în sticlă de siguranţă. Foliile de tipul GLASS-GARD au trecut două testări principale privind cerinţele de siguranţă pentru produsele de sticlă în SUA.

Iată unele din avantajele acestor folii:

  • Rezistenţă la impact. Geamurile de securitate a claselor de protecţie P1A, P2A, P3A pot rezista la lovituri puternice şi se recomandă de a fi folosite în loc de gratii.
  • Rezistenţă la explozie. La explodarea substanţelor de origine diferită are o deosebită rezisteţă şi nu formează cioburi.
  • • Rezistenţă la foc. Sticla acoperită cu o folie de protecţie este rezistentă la incendiu în mai multe ori decît de obicei. Însuşi folia nu este supusă arderii ci doar se topeşte.
  • • Protecţie împotriva radiaţiei UV. Oricare peliculă, chiar şi cea transparentă rezistentă la lovituri reduce nivelul de radiaţie UV practice la zero, ce este extreme de important la păstrarea elementelor din interior, exponatelor, obiectelor din antichitate, etc.

 

Foliile de protecţie au o grosime de la 4 mil (100 microni) pînă la 12 mil (300 microni) şi în dependenţă de grosime pot rezista la o greutate de 24 – 54 kg/cm². Există deasemenea folii combinate îmbinînd substanţa de protecţie şi de rezistenţă la lovitură.

Grosimea foliei 100 мкм 200 мкм 300 мкм
Rezistenta la rupere (kg / cm) 24 30.32 54.4
De protecţie din resturi bine excelent excelent
Protecţia împotriva UV (%) 98% 98% 98%
Producţie Protecţia împotriva resturi Nivelul mediu de protrctie Nivel ridicat de protecţie